BBQ maar dan wél lekker

Voor 90% van de Nederlanders is BBQ’en vooral veel vlees cremeren op veel te hoog vuur. Mij niet gezien. Ik zie de BBQ meer als een buitenoven/grill. Maar die oven en die grill(plaat) heb ik al in mijn keuken, en ook nog eens beter regelbaar qua temperatuur. Voor de rooksmaak hoef ik het ook niet te doen, die krijg ik al in de rookpan. Sorry, maar zo denk ik er over.

Kortom: ik ben niet zo’n fan van de BBQ, ik zeg het maar eerlijk.  Maar, vanaf vandaag verandert dat waarschijnlijk. Door mee te doen aan Gereons Al Fresco, dong ik en passant mee naar prachtig boek over echt lekker BBQ’en. En raad eens, vandaag kwam mijn buurvrouw in de zeikende regen het boek brengen (mijn brievenbus was te klein etc. etc.)

 

Een prachtig boek, van de hand van Paul Svensson, waarin niet alleen het principe van het BBQ’en wordt uitgelegd, ook de diverse typen BBQ’s, de verschillende brandstoffen – houtskool, (steenkool)briketten – en de diverse technieken – direct grillen, indirect grillen, open vuur of de grillplank – komen aan bod.

2014-09-24 14.56.40

Daarnaast uiteraard veel recepten, met garingstijd en (interne) temperatuur. Kijk: daar heb ik iets aan, Zo wordt de BBQ gewoon een echte multifunctionele buitenoven/grill.

En niet alleen vlees he? Ook groenten, vis en gevogelte komen aan bod. Mooi is het hoofdstuk over kruiden en marinades. Ook de bijgerechten en sauzen worden niet overgeslagen. Kortom: Gereon, bedankt voor dit boek. En laat die Indian Summer maar komen!

2014-09-24 14.57.02 2014-09-24 14.57.17

 

 

 

 

 

 

 

 

waarom je in het gezelschap van goede vrienden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s