smaakexplosie van verse kruiden

Gek ben ik erop. Verse kruiden uit de tuin. Rozemarijn, Tijm, Citroenmelisse, Basilicum, Munt, Salie en Oregano. Ieder voorjaar koop ik bij een tuincentrum voor 1,99 van elk een plantje. Groeit als een dolle, meer dan ik kan verwerken. En ik verwerk best een boel, zeg maar.

Basilicum wil pas vanaf medio/eind juni. Zal wel met de temperatuur te maken hebben. En dan nog, net genoeg voor dagelijks gebruik. Maar er een pesto van maken, ho maar. Dan ben je in een keer de hele plant kwijt. Op Corsica zag ik de Basilicum in potten wel een meter hoog staan, maar ja, daar was het constant strak blauw en 35 graden. Ook peterselie en bieslook willen niet vlotten in mijn potten, dus een keer per maand nieuwe kopen. Want al die smaken wil ik binnen handbereik, het liefst het hele jaar, om mijn gerechten er mee te verrijken. En dat voor 1,99 per plantje!

Smaakexplosie

OK, zet je schrap. Van de week beschreef ik al een dijk van een smaak, de spaghetti met artisjok, munt en pecorino. Waanzinnig lekker. Nou, ik heb er nog een!

Heerlijk als dressing. Neem een rijpe avocado, wat vlokken gedroogde Chilipeper, snufje zout, vier eetlepels yoghurt, scheutje olijfolie en een handje fijngesneden munt (als je lef hebt, doe je er ook een handje Koriander bij). Even de staafmixer erop en………………., KABOEM!

2014-07-11 13.02.00 2014-07-11 13.02.12 2014-07-11 13.02.18 2014-07-11 13.02.27 2014-07-11 13.02.37 2014-07-11 13.02.43 2014-07-11 13.02.56

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s