Verpakte kiprollade met salie en rode pesto

Ik maak graag zelf mijn rollades of, als ik een kant-en-klare koop, dan haal ik die uit elkaar en doe er een eigen vulling in. Zo maak je er de heerlijkste dingen van. Deze kleine rollades van kip zijn min of meer geïnspireerd op de klassieke Saltimbocca.

Bij het opensnijden van deze gevulde kip komt de geur van Italië je tegemoet: zongedroogde tomaten en salie.  Werkelijk waanzinnig lekker en, ik geef het toe, een toevalstreffer (waar Vlaar nog wat van kan leren).

2014-06-02 16.15.09

voor vier personen

  • 2 kipfilets, liefst biologische
  • salie
  • rode pesto van zongedroogde tomaten
  • rauwe ham (prosciutto crudo)
  • olie, zou en peper

speciale benodigdheden

  • oven
  • bindtouw
  • kernthermometer

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Halveer de kipfilets zodat er vier plakken kip ontstaan. Leg hierover plastic folie en sla de kip plat met een koekenpan. Leg de plakken ham in de lengte op een snijplank en leg de kip in de zelfde richting voor de helft op de ham. Zout en peper op de kip. smeer het onderste deel in met de pesto en leg op het bovenste deel 2 blaadjes Salie over de hele breedte.

Rol de kip strak op, en als het goed is is de kip nu rondom met de ham bedekt. Zet dit vast met keuken bindtouw. Doe wat olie in een (sauteer)pan en zet de kip even aan. Ze de pan in de oven en zet de oven op direct 100 graden.  Zo blijft de kip lekker mals. Draai de kip regelmatig. Als de kip in de kern 70 graden is, haal je de pan uit oven. Haal de kip eruit en dek de kip af met aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en giet er witte wijn bij, even de aanbaksels losroeren en dan wat fijngesneden salie erbij. Inkoken en over de kip schenken op het bord. Verwijder voor het serveren de touwtjes, eventueel voorsnijden.

te combineren met

Paddenstoelenrisotto en gegrilde courgette.

I2014-07-10 17.20.42 2014-07-10 17.23.19 2014-07-10 17.27.20 2014-07-10 17.29.10

 

2014-07-10 19.01.45 2014-07-10 19.04.03

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s