Blijf een stuk (met Courgettecarpaccio met knoflook en gember)

Mijn jongste dochter gaf mij voor mijn verjaardag een klein receptenboekje: “50 recepten om een STUK te blijven”. Of ze daar verder wat mee bedoelde weet ik niet, maar het is een heel aardig boekje met gezonde receptjes erin.

Eén van die receptjes heb ik nu al een aantal keren gemaakt en ik heb het uiteraard weer aangepast aan mijn smaak. Ik kan je verzekeren, als je van de smaken houdt, dan loop je weg met dit heerlijke fris-zoetzure bijgerecht. Zelf vind ik de hele koriander- en mosterdzaadjes een heerlijke knapperige punch geven, maar niet iedereen vindt (met name de koriander)zaden lekker in deze salade.

DSC_3319

 Voor vier personen:

  • een courgette (liefst twee kleintjes)
  • zest van een limoen of citroen en een beetje sap
  • geperst teentje knoflook
  • geraspt stukje gember
  • gembersiroop
  • handje gehakte koriander
  • theelepel koriander zaad (optioneel)
  • theelepel mosterdzaad, heel (optioneel)
  • olie, zout en peper

Schil in de lengte dunne plakken van de courgette. Doe alles In een kom. Alle ingrediënten naar smaak toevoegen (let op de juiste verhouding zoet/zuur) en even in de koelkast laten intrekken. Heerlijk bij geroosterd vlees of een Thaise curry!

 

 

oorspronkelijk recept gelezen in:  50 recettes pour rester canon/ S. de Turckhein-A. Langree
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s