Gewoon omdat het te lekker is! Spaghetti met artisjok

Via mijn tablet lees ik aardig wat kranten. En iedere krant heeft wel een favoriete pagina. Bij de Telegraaf is dat naast de column van Hoogland, “De Smaak van Wilbrink”, geschreven door Felix Wilbrink, culinair schrijver voor die krant. Vroeger schreef ook Ramon Beuk op die plek.

spaghetti met artisjokken

Voor culioten als ik altijd een baken in de krant om even bij stil te staan en te fantaseren over smaken en bereidingen die je daar krijgt voorgeschoteld. Niet zelden de aanzet voor een gedachtengang die dan uitmondt in het avondeten.

Met zijn spaghetti met artisjok schoot Felix echter direct raak, Er was geen gedachtengang nodig: dit moest ik maken. In mijn gedachten vormden zich al de smaken van artisjok, munt en pecorino tot een geweldige smaakexplosie. En dat is ook zo.

Mijn advies? Maken dat gerecht! Je zult versteld staan.

Hier het recept van Felix:

 

■ 400 gr dunne spaghetti
■ 4 tenen knoflook, geplet
■ 15 gr muntblaadjes
■ 400 gr artisjokharten, uit blik
■ 125 pecorino, geraspt
■ 200 ml groentebouillon
■ zout en peper

hij schrijft erover:

“Wat je ook nodig hebt voor dit waanzinnig lekkere gerecht zijn vier ovenschaaltjes. Die beboter je vast. Zet de oven op 160° C. Bak de geplette knoflook en de munt in olie met de in blokjes gesneden artisjokharten. Voeg peper en zout toe. Kook de spaghetti al dente en giet af. Meng de spaghetti met de helft van de artisjokken en de pecorino. Hou wat kaas achter om de ovenschaaltjes mee te bestrooien en voor in de saus. Vul de schaaltjes met de pasta en zet 5 minuten in de oven. Intussen meng je de overgebleven artisjokharten met nog een beetje pecorino, en voeg daar de groentebouillon aan toe. Breng aan de kook en druk door een zeef. Of de staafmixer er in, mag ook. Haal de spaghetti uit de oven, stort de ‘taartjes’ omgekeerd op een bord en lepel er wat van de saus over. Spectaculair lekker.”

bron: Telegraaf 26 juni 2014

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s