Verse pasta met blauwe kaassaus

2013-11-02 14.19.48

Zaterdag 2 november mocht ik eens wat koken in de winkel van Paul. Ik maakte voor zijn klanten verse pasta met een heerlijke saus van pancetta en kastanje champignons (afgeblust met witte wijn), blue d’Auvergne  en room. Allemaal mooie producten uit Pauls winkel. Deze ingrediënten heb je nodig en zo maak je het zelf thuis net zo lekker!

Champignonsaus met blauwe kaas en room

  • 250 g kastanjechampignons in dunne plakjes
  • 100 g gerookt spek/pancetta aan een blok
  • 1 teentje knoflook (geplet)
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 125 ml witte wijn (droog)
  • 100 g  blauwe kaas (Blue d”Auvergne
  • 200 ml room
  • fijngehakte peterselie
  • peper, zout uit de molen (evt. nootmuskaat)
  • olijfolie

Snipper een sjalot, snijd de champignons in plakjes, snijd zeer fijne dobbelsteentjes  van het spek van ca. 3mmx3mm (leg het spek een kwartiertje in de vriezer dan snijdt het gemakkelijker). Bak spekjes heel langzaam uit. In dit vet fruit je de gesnipperde sjalot en het knoflookteentje, tot alles glazig is. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Haal de knoflook uit de pan. Giet langs de wand van de pan de wijn erbij en laat een beetje inkoken/de alcohol verdampen. Dan de kaas erbij laten smelten. Voeg als laatste de room toe (even tegen de kook aan) en breng op smaak met zout en peper. Eventueel naar smaak nootmuskaat. Serveer op tagliatelle met wat gehakte peterselie.

2013-11-02 14.15.40 2013-11-02 14.13.21 2013-11-02 14.13.32 2013-11-02 14.13.37 2013-11-02 14.13.43 2013-11-02 14.13.51

De Pasta

Zelf pasta maken is niet ingewikkeld, op deze website vindt je heel nuttige aanwijzingen.  Jamie Oliver laat je zien hoe makkelijk het is! (voor de pasta vanaf 1:04 kijken). Leg het deeg wel een half uurtje in folie in de koelkast, dat verbetert het deeg enorm!

Over het juiste meel is veel gezegd en geschreven; ik werk voor tagliatelle en spaghetti het liefs met Farina Semola Rimacinata Di Grana Duro, omdat dit een prachtig zijdeachtig deeg levert dat zeer goed te verwerken is.

Wat heb je nodig:

  • 4 ons Meel
  • 4 eieren
  • olie
  • zout

pasta maken

Een pasta machine is handig, maar je kunt het deeg ook uitrollen met een deegroller en dan met een scherp mes pasta snijden.

Buon appetito!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s